Плаже

Бачка Паланка може да се похвали да може да понуди љубитељима природе прелепе плаже на којима могу да уживају и освеже се лети, али и да хране остала чула у другим годишњим добима.

Градска плажа – Бачка Паланка

Градска плажа је уређена, има лепу терасу, фонтану, наткривени бар, део воде у Дунаву намењен за купање обележен је бовама, ту су спасиоци и чамци за спасавање, чесме, тушеви, пар кабина за пресвлачење, терени за одбојку и рукомет на песку, ту је одмах и шума са хладовином. Ту се купају мало одважнији, они који сматрају да је дунавска вода чистија, али и хладнија од језерске, то је место за тинејџере, али и за пензионере који су се некада овде купали, а сада на столовима испод столетних стабала играју покер, ајнц, рауб, реми…

Плажа на Тиквари

Вoda je topla, plitka, idealna za decu, njihovu kontrolu, a zbog niskog vodostaja mesta ima za sve. Opštinska ustanova za sport i rekreaciju „Tikvara“ obezbedila je česme, na pristojnoj udaljenosti, tuševe, burad za otpatke, kabine za presvlačenje, uređeni su posle visoke vode tereni za male sportove, plaža preorana. Tu, između dve vode, jezerske i dunavske, postavljeni su i sklepani stolovi sa klupama, pa se mezi, pijucka, krčka nešto u kotlićima ili cvrči na roštilju. Neke porodice ovde i kampuju po par dana. Redovnih posetilaca ove plaže je dosta, vele da možda nekome nije moderno da se kupa u ovoj vodi, ali njima je sasvim dobro i sem sladoleda, lubenica i kuvanih kukuruza, ladnog piva i sokova sve drugo je besplatno. Vodostaj je nizak, pa je ispod mostića koji povezuje jezersku plažu sa platoom gde je stari skelski prelaz i Stara čarda “Dunav”, tok vode prestao. Par stotina metara uzvodno, kod Popova, voda još ulazi u jezero, tanko, ali dovoljno da brojni čamci mogu iz Tikvare da uplove u Dunav i da se vrate.

Багер

„Багер“ је културна и едукативна станица, место организација разних догађаја, манифестација попут „Златног котлића“, дечјих радионица, школа у природи и сл.
На плажи се налазе и уређени спортски терени, и ово је место где посетиоци налазе спас од врућине за време летњих месеци. За потпун доживљај задужена је „Калош чарда“, на самој обали, једна од најрепрезентативнијих места за припрему рибљих специјалитета. (тренуто не ради)
„Багер“ је добио име по изузетној дубини рукавца и захваљујући томе приступачан је за бродове са дубљим газом. За све оне који воле наутички туризам, овде се налази пристан за јахте и чамце. „Багер“ није само рукавац, плажа, туристичко одредиште. Ово је простор изузетне лепоте које Бачкопаланчани издашно троше за своје потребе, у којем уживају. Чак и зими, када на њему обитавају лабудови.

Плажа Челарево

Кроз прелепи дрворед долазимо до плаже. Веома је уређена и чиста. Обала Дунава је пешчана и пространа. Има хладовине од високих топола и сунцобрана од трске. Постављене су клупе, терен за одбојку на песку и мали фудбал, љуљашке. У близини се налазаи чарда повезана шеталиштем. Ова плажа је погодна за риболов. За љубитеље бициклизма постоји бициклистичка стаза која повезује Нови Сад и Челарево преко Футога, Бегеча и Гложана.

 

Лиман

 

Мишевац

После суседног Визића, Нештин је најмање село у бачкопаланачкој општини, али је најатрактивније место за одмор, рекреацију, пецање и лов, па осим Паланчана привлачи Новосађане, Београђане и друге који су овде изградили викендице или кампују на бројним адама и брежуљцима.

За ово село се каже да је ушушкано између Дунава, односно два дунавца, и последњих обронака Фрушке горе. Некако је скривено, па се оком може најбоље приметити са воде или бачке стране. Нештин и Визић су можда и јединствени географско – административни изузетак у Србији, јер налазе се у Срему, на десној обали Дунава, а центар општине им је у Бачкој, односно Бачкој Паланци