Детаљан пргорам: Све спремно за „ТОУР ДЕ ФРУШКА“, празник за бициклисте

Први пут на падинама Фрушке горе, од 20. до 22. маја, одржаће се спортско-рекреативна манифестација „Тоур де Фрушка“ намењена свим љубитељима природе, здравог живота, бициклизма и спорта.


Већ сада је пријављено више од 500 такмичара, а манифестација се одржава под покровитељством Покрајинске владе с циљем оживљавања Фрушке горе, представљања њених привредних и туристичких потенцијала, али и креирања новог садржаја који ће привући, не само спортисте, већ и породице са децом.

Трке ће стартовати из Врдника, а такмичари и посетиоци имаће прилику да уживају у јединственој природи и откривању лепота тог дела Фрушке горе.

У суботу, 21. маја, у 11 часова, стартоваће „Трејл трка“, за чије су такмичаре организатори припремили шумску стазу дугу 15 километара, којом се до сада није трчало и на неким деоницама је захтевна, али толико да могу да је заврше и они који имају основну физичку спремност.

Тог дана, око 16 часова, биће одржана и „Елиминатор трка“ на стандардним планинским бициклима, која је замишљена као кружна трка у дужини од 665 метара, за шта ће такмичарима бити потребно око три минута. Стартују по четири такмичара и вози се „на испадање“.

 

Организатори су водили рачуна и о свима онима који уживају у бициклизму, а не желе да се такмиче, па су за суботу у 15 сати припремили старт друмског изазова „Попов цот“, који ће се возити у дужини од 48 километара, у пратњи полиције, по најлепшим деловима Фрушке горе.

У оквиру ове јединствене манифестације, у суботу у 12 часова, биће организоване две трке за најмлађе учеснике – дечја трка гуралица и дечји полигон спретности.

У недељу, 22. маја, у 11 часова стартује МТБ маратон, за такмичаре жељне изазова. На располагању су три верзије стазе по тежини, од 15, 38 и 58 километара.

Prve dve su namenjene rekreativcima, dok je treća staza duga i znatno teža, te se preporučuje licenciranim vozačima.