Рекордан број излагача на Цветној пијаци

Највећи број излагача је стигао из Трстеника, Врњачке Бање, Суботице, Куцуре и Чуруга.

БАЧКА ПАЛАНКА – Уз учешће рекордног броја излагача из готово свих крајева Србије, у Бачкој Паланци је прошле среде и четвртка одржана „Цветна пијаца“.


Манифестацију су организовала три бачкопаланачка удружења, „Традиција и венчања“, „Словачки информативни центар“ и „Фронт потрошача“.

– Овај пут у Бачку Паланку је стигао рекордан број излагача, њих око 60. Никада до сада нисмо имали оволики број излагача, који су понудили пре свега расадничку производњу. Највећи број њих је стигао из Трстеника, Врњачке Бање, Суботице, Куцуре и Чуруга. Поред цвећа, у понуди је било веома много садница воћа. Уосталом, ово је време када највећи број наших суграђана управо ради на садњи пре свега воћа. Асортиман садница воћа је заиста велики, од оних класичних сорти воћа, па све до оних специфичних попут, маракује, пистаћа до пампас траве. Ова врста траве је врло актуелна у овом тренутку за дворишта.

– Дакле, потенцијалним купцима је понуђен веома велики и занимљив избор садница воћа, а оно што је такође веома значајно овде су готово искључиво стигли његови прозвођачи. Уз то произвођачи су и овај пут, баш као и раније купцима давали савете око садње и одржавања садница воћа, али и цвећа. Реч је о произвођачима који ће и у наредном периоду долазити у Бачку Паланку. Сви потенцијални купци су од произвођача могли да поруче саднице, када они буду долазили овде код нас неки наредни пут. Овај пут у понуди је било и вино, колачи, наравно и сухомеснати производи, који су увек заступљени на нашим манифестацијама – каже Мирјана Станишић из Удружења „Традиција и венчања“.

На „Цветној пијаци“ су били присутни и власници пони коња, који су као и раније и овај пут привукли највећу пажњу код најмлађих посетилаца. Манифестацију је и овај пут је подржала локална самоуправа. Наредна „Цветна пијаца“ биће одржана у Бачкој Паланци, 28. октобра.