Туристичка понуда Бачке Паланке на Међународном сајму туризма у Београду

У оквиру понуде Туристичке организације Војводине

Фото: Туристичка организација општине Бачка Паланка

Туристичка организација Војводине (ТОВ) ће покрајинску туристичку понуду на предстојећем Међународном сајму туризма у Београду представити заједно са шест туристичких организација, Бачке Тополе, Старе Пазове, Сремске Митровице, Бечеја, Бачког Петровца и Бачке Паланке, објавила је данас ТОВ и навела да ће акценат бити на манифестацијама које се очекују овог пролећа.


Најзначајнија манифестација коју организује ТОВ јесте Фрушкогорска винска шетња Fruška walk and wine 2024, а одржаће се 8. јуна у Иригу, када ће љубитељи вина и активног одмора, моћи да уживају у својеврсној хедонистичкој шетњи кроз фрушкогорске винограде.

Осим представљања туристичке понуде, на штанду Туристичке организације Војводине биће уприличен богат програм, па ће у петак, 23. фебруара бити одржана презентација пројекта: „Искуствени туризам: вештине и маркетинг“, где ће бити представљен пројекат који се фокусира на искуствени туризам, интегришући принципе одрживости у туризму и предности јавно-приватног партнерства.

У петак ће бити представљен и пројекат и дугометражни филм На дну панонског мора, у коме су приказана места, људи, гастрономија, винска култура, историјско наслеђе, мултикултуралност, мултиконфесионалност, архитектура предели, историја, уметност, живи свет и природа Војводине.

Истога дана биће организована и презентација Конгреса Кулинарске федерације Србије „Гастрономске манифестације Балкана – значај и могућности“ који ће се 23. и 24. марта одржати у Сремским Карловцима.

Реч је о манифестацији која ће окупити организаторе најуспешнијих гастрономских манифестација на Балкану а учествоваће представници познатих гастрономских манифестација из Војводине, целе Србије, Босне и Херцеговине, Словеније и Црне Горе.

У суботу, 24. фебруара биће представљена Фрушкогорска винска шетња Fruška walk and wine 2024 и фрушкогорских вина уз винске залогаје.