Какав је то спектакл био – Кување рибље чорбе за Гиниса

Котлић, који може да нахрани 12.000 људи, смештен је на обали рукавцa „Багер“ у Бачкој Паланци.


Дана 13. јануара 2002. године, у овом котилићу скувана је рибља чорба са идејом да се овај подухват упише у Гинисову књигу рекорда. За паприкаш је утрошено 1.700 килограма разне речне рибе, 150 кг разних зачина, 150 кг црног лука, 300 литара куваног парадајза и 1650 литара воде. Котлић је израђен од прохрома, са запремином од 4.160 литара.

За спремање ове рибље чорбе ангажовано је десет кувара, који су стајали на скелама постављеним око котлића и дрвеним веслима мешали састојке за чорбу.

Иако је овај спектакл по веома хладном времену изазвао велико интересовање јавности, организатори нису успели да се упишу у Гинисову књигу рекорда због процедуралних грешака.

Овај огромни котлић и данас стоји на истом месту и сведочи догађају који се може окарактерисати као један од најпосећенијих у историји општине Бачка Паланка.

Данас је котлић туристичка атракција и налази се у власништву Туристичке организације Бачке Паланке. Котлић се користи по потреби за припремање гулаша и паприкаша, али свакако представља посебан куриозитет при посети Бачкој Паланци.