Излагали на „Укусима Војводине“

Општина Бачка Паланка и Туристичка организација Општине Бачка Паланка су протеклог викенда у Лиманском парку у Новом Саду излагали на манифестацији „Укуси Војводине“, а ту су били и чланови ЛАГ „Фрушка гора Дунав“ и „Равница Бачке“.

Прилику да се представе и понуде своје производе имали су пољопривредна газдинства „Дабић – Гајдобра“, „Сремачки Залогај – Нештин“, „Козић – Визић“, „Маринковић – Визић“, „Панић АГРО 17 ДОО – Товаришево“, „Марковић – Обровац“, „Панић – Бачка Паланка“, „Фарма Мерњик – Пивнице“ и „ЛУВУР – Бачка Паланка“.


„Једном реченицом речено – боље није могло“, каже Зоран Јовичин из ЛАГ „Фрушка гора Дунав“ и „Равница Бачке“. „Није ово нека новина с обзиром да на овој манифестацији учествујемо од самог почетка и сад смо већ постали њен незаобилазни део. Смисао учешћа је двојак, промоција малих произвођача и пољопривредних газдинстава, као и промоција Општине Бачка Паланка“.

Јовичин додаје да је Бачка Паланка учествовала на манифестацији и кроз регионалну сарадњу са Општинама Бач, Бачки Петровац, Беочин и Шид као Локалне акционе групе „Равница Бачке“ и „Фрушка гора Дунав“. Кроз ову иницијативу представили су се Пекара „Цветковић – Шид“, РПГ „Никшић – Шид“, РПГ „Ракић – Шид“, „Медено срце – Шид“, „Винарија Рудеж – Зоран Рудеж“, „Виноград Балубан – Шакотинац“, ПГ „Ковачевић – Радионица сира – Сусек“, „Подрум вина Дробњак – Беочин“, „Село Перосављевић – Черевић“, затим ПГ „Сљука Јан – Бачки Петровац“, „Бач у срцу
Бачке“ и Сеоско домаћинство „Банстолка – Мира Хемун“.

„Изузетна посећеност Новосађана и њихових гостију у Лиманском парку учинила је да организација целе манифестације буде одлична. У медијском смислу имали смо прилике да учествујемо у „Недељном поподневу“ РТ Војводине и представимо оно шта ради Општина Бачка Паланка, али и наше произвођаче“, наводи на крају Зоран Јовичин.