„Дан пешачења“ у Бачкој Паланци 10 септембра

3

ланинарска организација ПСД “РАВНИЧАР” Бачка Паланка и Планинарски савез Србије, организује „Дан пешачења“, који ће се одржати 10. септембра под слоганом „КОРАК БЛИЖЕ ЗДРАВЉУ“.


Рекреативна шетња ће се одржати на насипу поред Дунава. Почетак шетње заказан је у 9:30 часова пре подне 10. септембра, са местом окупљања код споменика одбрани од поплава на насипу. Планирано је да се пређе стаза насипом до моста дужине 5км.

Манифестација и кампања “Дан пешачења” представља централну овогодишњу акцију у коју ће бити укључено више од 100 клубова и организација Планинарског савеза Србије. Одвијаће се паралелно готово у целој Србији. Претходних година акција је окупила преко 17.000 људи у 68 градова и општина који су са својим планинарима поделили радост пешачења и активног боравка у природи. И овогодишња акција је антипандемијског карактера.

Циљ је промоција здравог начина живота кроз пешачења и активности везаних за природу, као најбоље превентиве.

„Дан пешачења“ је забаван и једноставан начин да се у најбољем друштву истражи радост кретања и дружења, али и активног и здравог начина живота који утиче на психофизичко здравље и имунитет. Због специфичности узрокованих пандемијом, Планинарски савез Србије ће и овогодишњу акцију реализовати на специфичан начин.

Нашим суграђанима ће бити предочене руте/трасе којима може да се пешачи а чланови Планинарског савеза Србије ће на стазама бити присутни као логистичка подршка. На овај начин испоштоваће се правило социјалног дистанцирања.