Утисци након „Дунавског бала“

Од 7. до 10. јула одржан је традиционални „Дунавски бал“ у организацији туристичке организације општине Бачка Паланка, по првим проценама, успешан.


Своју анализу догађаја за Недељне новине дала је директорица Туристичке организације општине Бачка Паланка, организатора манифестације, Милица Стоисављевић:

– Ове, 2022. године, још један „Дунавски бал“ је иза нас. У ову највећу манифестацију у општини, потрудили смо се да уврстимо културне, забавне и спортске догађаје. Спортисти су са нама током свих протеклих балова, па бих се захвалила тениском, рукометном, одбојкашком и шаховском клубу, за дугогодишњу сарадњу. Ми из ТОО смо веома задовољни како учесницима, тако и посетиоцима, којих је било око две хиљаде људи по дану.

У четвртак, 7. јула, као и следећег дана, Леонард Немет је имао прелепу изложбу фотографија о две трагичне хероине, Аполоније и Марије, као и промоцију своје књиге „Колекционар паланачких успомена“. Први дан бала је резервисан за народну музику, а концерте су уприличили Вања Мијатовић и Јован Перишић, а посета је била изузетна. У петак, 8. јула, наставио се тениски турнир, биле су на програму и ММА борбе, рукометна тријагонала, а одиграна је и дечија представа у градском биоскопу „Пливајте са нама“. На главној бини ипред спортске хале „Тиквара“ зачули су се тонови забавне музике у извођењу Марине Висковић и чувене Гоце Тржан, а концерти су били изузетно посећени.

На ред је дошла и субота, 9. јул, где смо имали меморијални турнир у одбојци на песку „Јован Кнежевић“, док се завршавао тениски турнир „Дунавски бал 2002.“. У сали биоскопа, на програму је била представа „Брак мрак“. Вече на централној бини је било резервисано за рок музику и учествовали су наши Паланчани, „Гуд тајмс“, „Џамболаја“ и дуо „Трагови прошлости“, док су звезде вечери били „Атеист реп“, док је посета била и ове вечери изузетна. Манифестација се завршила у недељу, 10. јула, прилично јаким шаховским турниром.

Посебно бих истакла једну лепу и хуману манифестацију за ментално недовољно развијену децу – изложбу слика, и захваљујемо се организацији МНРО, као и свима који су својом посетом и учешћем у пратећем програму допринели значају ове изложбе. Захвалила бих се свима који су учествовали у организацији манифестације, Општини Бачка Паланка, као главном покровитељу, али и свим јавним предузећима која су дала свој допринос: Геронтолошки центар, Дом здравља, Културни центар, Народна библиотека, УСР Тиквара, Стандард, Комуналпројект, Електровојводина, Полицијска станица Бачка Паланка, ватрогасци – сви су они били делом задужени за организацију јер су чинили изузетну логистичку подршку „Дунавског бала“.