„Пливајте са НАМА“ на Дунавском балу у Бачкој Паланци

Date:

„Дунавски бал“, највећа летња туристичко-забавна манифестација у општини Бачка Паланка, поклониће најмлађима једину дечију луткарску представе о пливању у Србији, „Пливајте са НАМА“ у извођењу дечијег позоришта „Театрило“, у режији Цветин Аничић, а по мотивима четири сликовнице о пливању аутора Владимира Анушића.

У петак 8. јула у 19 часова у сали градског биоскопа, уз подршку Туристичке организације општине Бачка Паланка, деца ће имати прилику да се уз луткарску представу на занимљив и забаван начин упознају са МОГУЋНОСТИ које пливање пружа, правилима понашања на базену, како уз осмех, и без страха могу да науче да пливају, да буду безбедни, али и да уживају у води. На крају луткарске представе, аутор сликовница о пливању и „тата за пливање“ малишане ће уз песму „повести“ на највеће „игралиште“ на свету – воду, и уз стих и гитару дочарати им шта све могу да раде када знају да пливају. Улаз бесплатан!

За разлику од других дечијих луткарских представа, „Пливајте са НАМА“ је инспирисана реалним ликовима, пливачима Јаковом и Петром, а по мотивима истоимених сликовница о пливању и одрастању чији је аутор Владимиром Анушићем. Цветин Аничић, реномирани драматург, луткар и редитељ преточио је ову причу у стиховима са ивице базена у чаробну, едукативну, духовиту и забавну представу за децу „Пливајте са НАМА“!

Током представе деца ће на духовит начин, а уз Јакова и Петру и са њиховом дружином за пливање патком Ратком и мајстором за роњење рибицом Златицом, научити и да је правилно ДИСАЊЕ веома важно за пливање, да бити ОПУШТЕН у води је императив, да нема места СТРАХУ од воде, пливања, јер живот је лепши када пливате!

Свака превенција, едукација о безбедности деце у води и око ње потенцијално може спасити некоме живот!

Луткарска представа „Пливајте са НАМА“ своје премијерно извођење имала је крајем јуна на манифестацији „Футошко културно лето, а затим је обрадовала малишане и у Новом Саду, уз подршку ЕУ инфо поинт центра Нови Сад. Представа ће „живети“ у оквиру редовног репертоара дечијег позоришта „Театрило“ и „пливати“ по Србији и децу и родитеље едуковати о безбедном пливању.

Луткарска представа о пливању намењена је деци, (не) пливачима од 3 до 8 година, као и оним мало старијима, јер нуди деци и родитељима пливачко решење, усвајањем концепта пливања без страха, и без напуштања зоне сигурности.

Да, да, и за вас је:

Децу која желе да науче да пливају и уживају у води
За пливаче да се подсете која су то основна правила понашања на базену
Родитеље чије дете има страх од воде, пливања…
Тренере, учитеље, који деци могу да предоче шта све могу да раде, када знају да пливају!
Али је и за тетке, ујне, стричеве, баке, деке… који децу од најранијег узраста уводе у безбедан а богат свет пливања и одрастања у и крај воде!

Режија и драматургија: Цветин Аничић;

Играју: Ружица Бојовић и Цветин Аничић, уз уникатне лутке;

Креатори лутака: Моња Јованов (креирала лутке Јаков и Петра) и Цветин Аничић (креатор лутака патка Ратка и рибица Златица)

 

Место одржавања: сала градског биоскопа, Бачка Паланка – ул. Веселина Маслеше 6-8х, Бачка Паланка

Време одржавања: петак 8. јул, са почетком у 19 часова

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Фијакеријада у Товаришеву – најава манифестације

ТОВАРИШЕВО –Трећа по реду фијакеријада у Товаришеву биће одржана...

Манифестација „Нештински сокаци“ по први пут (ВИДЕО)

НЕШТИН - У суботу (18.05.), са почетком у 10:00...

Нештински сокаци

Нештински сокаци је манифестација која се одржава у суботу,...
sr_RSСрпски језик