Међународна регата „Воде Војводине oд 24.06 до 3.07

РЕГАТА “ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ” НОСИ МОТИВ “ЧИСТА ВОДА, ЧИСТА ЉУБАВ”

Међународна регата „Воде Војводине“, 12. по реду, одржава се од 24.јуна до 3.јула на војвођанским каналима и рекама.


Регата окупља око 300 учесника, жељних авантуре, а који ће ове године са скоро 100 бродова прећи маршруту од 300 километара за 10 дана, на релацији Нови Сад – Бачки Петровац – Руски Крстур – Српски Милетић – Сомбор – Бездан – Апатин Богојево – Бачка Паланка.

Пловидбом се обележава и Дан Дунава, 29.јуна, када ће регаташи бити гости у Апатину и учествовати на манифестацији поводом овог „речног празника“.

Овогодишња тема регате је еколошке природе и носи слоган „Чиста вода, чиста љубав“. Осим еколошке акције, где ће регаташи у сарадњи са свим локалним самоуправама које обилазе, одвајати отпад за рециклажу, регата има и хуманитарни карактер. ЈВП „Воде Војводине“ ће у сарадњи са Удружењем „Чепом до осмеха“ од средстава прикупљених од рециклаже и сопствених средстава  купити терапеутски трицикл за Доротеу Пеић (8) из Ваљева и колица за Михајла Папа (17) из Новог Сада.

ЈВП „Воде Војводине“ укључило је и студенте у овогодишњу регату, па је за победнички лого на конкурсу расписаном за израду лога са еко-мотивом, доделило награду од 120.000 динара студенту ФТН-а Марка Ађина. Његов лого је такопостао заштитини знак Међународне регате „Воде Војводине“ 2022. године.

Овогодишња регата има велики значај јер, осим што промовишемо наутичко – туристичке потенцијале Војводине, подижемо свест о екологији и очувању природе на пловном подручју, у шта смо укључили и Министарство заштите животне средине, локалне самоуправе, бројна удружења грађана, па и студенте. Циљ нам да ЈВП „Воде Војводине“ буде препознато као друштвено одговорно предузеће – реко је директор ЈВП „Воде Војводине“ Срђан Кружевић.