Туристичка организација на сајму у Бања Луци

15

Туристичка организација општине Бачка Паланка на штанду Туристичке организације Војводине представљена је посетиоцима другог међународног сајма у Бања Луци у периоду од 08-10. 04.2022. године.


Посетиоци су имали прилику да се упознају са садржајима које општина Бачка Паланка нуди као део туристичке дестинације Војводине са акцентом на гастрономији и активном одмору. У складу са овогодишњим слоганом Туристичке организације Војводине (војводинамично) на штанду је представљена свеобухватна туистичка понуда општине Бачка Паланка. Како је ТО Војводине посебно промовисао манифестацију Тоур де Фрушка, чије одржавање је планирано за период од 20. до 22. маја 2022. године у Врднику.

ТОО Бачка Паланка је такође промовисала бициклистички руту која пролази кроз нашу општину Еуро вело 6.

 

Грађани Бањалуке су имали могућност да кроз вожњу бицикла уживају у виртуелном путовању, што је привукло велику пажњу посетилаца. На штанду Туристичке организације Војводине туристичку понуду представиле су и туристичке организације Вршца, Сомбора, Бачке Паланке, Нове Црње, Кикинде. Штанд Туристичке организације Војводине је посетио в.д. помоћника за туризам и регионално привредну сарадњу Милан Јарић, директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић, министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац и министарка трговине и туризма РС Сузана Гашић.

Током три дана представљања туристичке понуде Војводине забележено је велико интересовање посетилаца и медија за туристичке производе Војводине, такође реализовани су бројни пословни састанци са туристичким агенцијама из Републике Српске.

Након потписивања споразума о заједничком наступу на међународним тржиштима Туристичка организација Војводине и Туристичка организација Републике Српске прошириле су сарадњу потписивањем споразума о заједничком учешћу на пројектима прекограничне сарадње Србија – Бих. На овај начин ће се повезати две дестинације у смислу развоја активног туризма и свих предности које он пружа. Споразум су 08.04.2022. године потписали директорка Туристичке организације Војводине др Наташа Павловић и директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић.
Промоција гастрономске понуде Војводине и Бачке Паланке као саставни део, одржана је дана 08.04.2022. године у ресторану Стара Ада у Бањалуци, где је присутним медијима одржана презенатација кампање Војвођански ручак и најава „Школе кувања – Војвођански ручак“.

Након представљања новог туристичког производа који ће објединити школу кувања и посету туристичким дестинацијама у Војводини присутни су се упознали са екслузивним издањем кувара Војвођански ручак и уживали у укусима војвођанске кухиње коју су на лицу места припремили представници Кулинарске федерације Србије. Истог дана за представнике туристичке привреде Републике Српске уприличено је Војвођанско вече.