Туристичка организација општине Бачка Паланка добила нове просторије

347

Интервју Директорица ТОО Бачка Паланка Милица Стоисављевић:

Туристичка организација општине Бачка Паланка добила нове просторије, које се сада налазе у улици Југословенске Армије под бројем 19, на бившем месту галерије Културног центра.

– Ово можемо захвалити нашем оснивачу, тј. Општини Бачка Паланка која је препознала значај Туристичке организације као установе. Ова локација је за нас, али пре свега за наше посетиоце и туристе, јако добра, наиме налази се надомак пешачке зоне у центру и веома је видљива. На истој локацији је и Туристичко информативни центар чији је циљ да буде стециште свим путницима који бораве или пролазе кроз нашу општину.

– Сам простор је веома погодан за одржавање разних скупова, семинара, презентација али и за стручну праксу коју врше ученици Средње туристичке школе.

– У години која је практично за нама, нисмо могли да промовишемо наше ново седиште онако како смо планирали, јер је овом немилом ситуацијом у којој смо се сви нашли, сектор туризма једна од најјаче погођених привредних грана.

– Сходно томе, позивамо Туристичке агенције на територији општине Бачка Паланка, да нас контактирају у жељи да им помогнемо колико можемо, наиме, имамо неколико аранжмана које смо припремили у сфери рецептивног туризма, а агенције могу да их пласирају на тржиште и тиме привуку домаће туристе у нашу општину, да бисмо сви заједно повећали број ноћења у општини, а тиме и повећали приходе од туризма. Ради се о аранжманима који подразумевају појединачне посете и боравак, у виду активног одмора али и за оне који желе нешто мирнији породични амбијент а све то кроз промоцију природе, здравог начина живота, лепих места и авантура, домаћих гастрономских производа, тартуфа, јахања, лова, сакралног туризма, дегустацији вина, пива, сира, меда, кулена итд…

– Све то и још много тога нуди богата општина Бачка Паланка. У сталној смо вези са Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам, који ће нам помоћи да превазиђемо проблеме, задржимо радна места у сектору туризма и што више искористимо ситуацију сада када не можемо путовати у иностранство, да повећамо број ноћења домаћих туриста.

– Наиме, у овој години, сем месеца марта, када је попуњеност смештајних капацитета у општини била свега 12%, бележимо раст броја ноћења домаћих туриста у општини, али драстичан пад долазака и ноћења страних туриста, што је и логично, обзиром на ситуацију.

– Када се све узме у обзир, укупан број ноћења туриста је на нивоу од прошле године са тенденцијом раста, јер се тражи кревет више у сеоским домаћинствима, поготово у сремском делу наше општине. Зато очекујемо да ће сезона сеоског туризма, као и ове године, уместо да почне у јуну као и обично, почети већ у марту.

– За наредну годину, обзиром на ситацију, базираћемо се на електронској промоцији, али и на промоцији појединачних туристичких субјеката – пољопривредних газдинстава, произвођача меда, сира, вина, гљива, домаћих сухомеснатих производа, старих заната и томе слично, те овом приликом и позивам све који се у овоме препознају, а нису у нашој бази података, да нам се јаве, како бисмо их уврстили у текућу туристичку понуду и тиме помогли у њиховој визуализацији.

Радно време Туристичке организације је радним даном од 08-19 часова. Мејл за контакт: координатор@тообап.рс, секретар@ тообап.рс.

„Туристичка организација општине Паланка вам жели добро здравље“.