Спортске хале у општини Бачка Паланка

Спортскa халa “Тиквара” 

Спортска хала универзалног типа, која одговара свим нормативима за одвијање такмичења врхунског спорта.

У свом саставу поседује:

  • велику дворану капацитета 1200 седишта са официјелним тереном за рукомет, карате, гимнастику, кошарку и одбојку;
  • малу дворану без гледалишта, официјелних димензија за одбојку, стони тенис и кошарку; четворостазну аутоматску куглану;
  • фитнес центар са теретаном;
  • физиотерапеутски блок;
  • пратеће садржаје (свлачионички простор, канцеларијски анекс управе, помоћне просторије, енергетски део, бифе ресторан и сл.)

У комплексу отворених терена налазе се:

1. Фудбалски терен

2. Около фудбалског терена налази се бетонска атлетска стаза. На стази се налази залетиште и рупа за скок у даљ. Као и јарак за трку са препонама.

3. У комплексу тениских терена 4 терена су за играње на шљаци. Бетонски терен је истих димензија као терени на шљаци и издвојен је.

4. Терени за кошарку (2 терена) су пресвучени гуменом подлогом – тартан. Кошаркашки терени се углавном користе за рекреативно играње кошарке. Од такмичења се организују школска такмичења. Површина оба терена износи 840 м2

5. Терени за одбојку – 2 терена – пресвучени су тартаном. На њима се одбојка игра рекреативно или их користе одбојкашки клубови за тренинге у летњем периоду. Површина оба терена је 324 м2.

6. На центру се налазе два терена на којима се игра рукомет или мали фудбал. Пресвучени су тартаном. Рукометни терен се користи за тренажни процес у летњем периоду као и за одржавање школских такмичења. На истом се рекреативно игра мали фудбал и одржавају се турнири .Површина оба терена износи 1600 м2.

7. Теретана на отвореном

Hala sportova u Gajdobri 

Спортска хала у Гајдобри грађена је од 1996. до 2018. године, када су деца, спортисти и рекреативци коначно добили објекат у којем имају квалитетне услове за бављење спортом.

Пре три године Покрајински секретаријат за спорт и омладину, са 1,2 милиона динара, суфинансирао је и опремање хале у Гајдобри вишенаменским семафором, сетом за одбојку, рукометним головима, као и судијским столицама за одбојку и покретним кошевима и заштитним мрежама.